Belastingen

331572071Als ondernemer met een eenmanszaak of VOF krijg je voornamelijk te maken met inkomstenbelasting en omzetbelasting. Met een BV komt hier loonbelasting bij en veranderd de inkomstenbelasting naar vennootschapsbelasting, ook wel winstbelasting genoemd, maar ook de inkomstenbelasting blijft nog steeds een rol spelen voor u als eigenaar.
De verschillende aftrekposten zijn anders geregeld als je kijkt naar de ondernemersvormen. Een eenmanszaak of VOF dan komt u wellicht in aanmerking voor de zelfstandigenaftrek, startersaftrek, MKB-winstvrijstelling of investeringsaftrek. Als je veel gaat verdienen wil je liever een BV zijn omdat de belasting over de winst later is. Bij een B.V. wordt de investeringsaftrek vervangen voor de kleinschaligheidsinvesteringsaftrek (KIA) en bij een winst van € 200.000 is de vennootschapsbelasting 20%. Terwijl dat bij een eenmanszaak voor een groot deel van 52% is en er is meer.

 

Abracadabra voor jou? Er is genoeg om rekening mee te houden en het laatste wat je wilt is jezelf in de vingers snijden, in veel gevallen verdien ik mijzelf gewoon terug.

Wat zijn de tarieven van MW Boekhouding?

Wat kan MW Boekhouding nog meer voor mij doen?